Hana Křížková

Křížková Hana

Hana Křížková (* 15. srpen 1957 Strakonice) je česká herečka a zpěvačka.

Poprvé se na profesionální scéně objevila na hostování ve skupině Metronom roku 1982. Dále také nějakou dobu působila na hudební scéně s Karlem Černochem.

Patří mezi hojně obsazované muzikálové zpěvačky.

Filmografie:

  • Dědictví aneb Kurvaseneříká – 2014
  • Doktor od jezera hrochů – 2010
  • Dracula (Divadelní záznam)– 2009
  • Ošklivka Katka – 2008
  • Ordinace v růžové zahradě – 2005
  • Monte Cristo – 2002
  • Andělská tvář – 2001
  • Mňága – Happy End – 1996

Diskografie:

  • Jak asi voni štěstí
  • Blues . Jazz . Swing…
  • Co se tak svítí v Betlémě…
  • Zpověď